Tandtechnisch laboratorium Drechtsteden

Protheses

Als u geen eigen tanden en kiezen meer heeft, wordt een volledige prothese gemaakt. Om de prothese goed passend te krijgen, moet er voldoende kaakbot beschikbaar zijn. Als dat niet het geval is, kunnen implantaten worden toegepast.

Implantaatprothese

Een implantaatprothese is een volledige prothese, met het verschil dat er door een kaakchirurg implantaten in de kaak worden aangebracht. Er zijn verschillende implantaatprotheses mogelijk. Een veel toegepaste methode is de stegconstructie, maar ook drukknoppen of magneten zijn opties. Op basis van de situatie in de mond bepaalt de behandelaar welke optie het meest geschikt is.

Soorten protheses

Volledige prothese (Het kunstgebit)

Als u geen eigen tanden en kiezen meer heeft, wordt een volledige prothese gemaakt. Om de prothese goed passend te krijgen, moet er voldoende kaakbot beschikbaar zijn. Als dat niet het geval is, kunnen implantaten worden toegepast (zie: implantaatprothese).

Soorten protheses

Partiële prothese of frameprothese

Een partiële prothese kan worden toegepast als u over een aantal eigen tanden en kiezen beschikt. Deze oplossing wordt in veel gevallen toegepast.
Tegenwoordig wordt ook vaak gekozen voor de frameprothese. Een frameprothese is comfortabeler en draagt bij aan het behoud van uw kaak en tandvlees.

Implantaatprothese

Een implantaatprothese is een volledige prothese, met dit verschil dat er door een kaakchirurg implantaten in de kaak worden aangebracht. Er zijn verschillende implantaatprotheses mogelijk. Een veel toegepaste methode is de stegconstructie, maar ook drukknoppen of magneten zijn opties. Hieronder ziet u een voorbeeld van een stegconstructie, ook wel ‘staaf’ genoemd. Op basis van de situatie in de mond bepaalt de behandelaar welke optie het meest geschikt is.

Immediaatprothese

Een immediaatprothese is de eerste prothese die bij een patiënt wordt aangemeten. Deze prothese wordt direct geplaatst na het trekken van de eigen tanden en kiezen. Omdat de kaak eerst moet genezen, is de pasvorm van een immediaatprothese zelden in één keer goed. Wij adviseren om de gebitsprothese, nadat de kaak volledig is genezen, te laten ‘rebasen’. Hiervoor wordt een vulling aan de binnenzijde van de prothese aangebracht om de pasvorm aan te passen. Het laten rebasen van de gebitsprothese gaat altijd op afspraak.

Bel of mail ons

078 644 9137
info@ttldrechtsteden.nl

Kom langs

De Biezen 17
3355 EN Papendrecht

Openingstijden

Ma t/m Vr 09:00 - 17:00
Za t/m Zo Gesloten