Tandtechnisch laboratorium Drechtsteden

Kronen en bruggen

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een beslepen tand of kies past. Het kapje wordt door uw tandarts op uw tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt uw tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Een brug maken we ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dat zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pijlers passen en een brugtussendeel, ook wel dummy genoemd. Deze bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen.

Waarvoor

Als een gedeelte van een tand of kies is aangetast door bijvoorbeeld tandbederf of een breuk van de tand, moet hij gerestaureerd worden. Normaal voldoet een vulling, maar als het beschadigde gedeelte te groot is, dan is er onvoldoende houvast voor een vulling. De kans dat de vulling opnieuw afbreekt is te groot. Een kroon is dan nog de enige oplossing. Maar u kunt bijvoorbeeld ook een kroon nemen omdat u uw uiterlijk wilt verbeteren.

Bel of mail ons

078 644 9137
info@ttldrechtsteden.nl

Kom langs

De Biezen 17
3355 EN Papendrecht

Openingstijden

Ma t/m Vr 09:00 - 17:00
Za t/m Zo Gesloten